Gelukkig voor ons zit het seizoen erop, hoeven we niet nog meer te verliezen...

"Gelukkig voor ons zit het seizoen erop, hoeven we niet nog meer te verliezen..."

15 May - 18:56
10

FC Groningen heeft het seizoen afgesloten met een reeks van zeven nederlagen. Clubtopscorer Jörgen Strand Larsen is dan ook opgelucht dat de vakantie is aangebroken, hoewel hij zelf wel terug kan kijken op een geslaagd seizoen.

FC Groningen maakte nog kans op de play-offs om Europees voetbal, maar verloor thuis van SC Cambuur. Volgens Strand Larsen speelde De Trots van het Noorden 'sloppy'. "Gelukkig voor ons zit het seizoen erop, hoeven we niet nog meer te verliezen…", laat hij weten bij ESPN. "We kunnen veel beter en we hebben de kwaliteiten, maar we zijn het de laatste weken kwijt. Nu valt er niets meer aan te doen, we moeten nu uitrusten, in de vakantie nagaan wat er mis is gegaan, onze hoofden leeg maken en volgend seizoen sterker terugkomen."

Strand Larsen – maker van veertien competitietreffers en door de fans verkozen tot speler van het jaar – gaat er voorlopig van uit dat hij ook komend seizoen in het groen-wit speelt. "See you next year? Dat zei ik inderdaad, klopt", lacht de Noorse spits. "Ik sta nog twee jaar onder contract, verder ben ik nergens mee bezig op dit moment. Maar je weet hoe voetbal is: een jonge spits die zijn doelpunten maakt, dat is een interessant gegeven. Ik doe mijn werk en ik ben er klaar voor om volgend seizoen hier terug te keren en alles te geven voor FC Groningen. See you next year? Ja, misschien, haha."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s