Eredivisie-flops: Go Ahead, Utrecht, Heracles, Groningen, NEC voor Ajax, Feyenoord

Eredivisie-flops: Go Ahead, Utrecht, Heracles, Groningen, NEC voor Ajax, Feyenoord

16 May - 11:00
24

"Ik kan alleen maar zeggen dat ik me schaam als trainer van FC Utrecht", aldus trainer Rick Kruys na de 3-0 nederlaag bij degradant Willem II. FC Utrecht viel inderdaad door de mand in Tilburg en levert twee spelers aan ons laatste floplijstje van het seizoen, net als Heracles Almelo, FC Groningen en NEC. Go Ahead Eagles is met drie man echter de hofleverancier.

Eric Oelschlägel (FC Utrecht)
De Utrechtse keeperscarrousel is weer gaan draaien en na het uitvallen van Fabian de Keijzer moet Oelschlägel het doen in de beslissende fase van het seizoen. Tegen Willem II zag hij er echter niet goed uit bij twee van de drie tegendoelpunten.

Ofir Marciano (Feyenoord)
Dat wordt nog een hoofdpijndossier voor Feyenoord, met de Conference League-finale in zicht. Kiest Arne Slot voor een Justin Bijlow op halve kracht of voor Marciano, die zondag door de mand viel tegen FC Twente. Zijn inschattingsfout bij de treffer van Gijs Smal was ronduit lachwekkend.

Andries Noppert (Go Ahead Eagles)
Dat hij zondag tegen zijn toekomstige werkgever speelde, was een publiek geheim. Noppert leek vlak voor tijd even te vergeten dat hij nog tot 30 juni bij Go Ahead onder contract staat: de boomlange doelman sloeg in zijn eigen strafschopgebied aan het pingelen en gaf een tegendoelpunt weg.

Noah Fadiga (Heracles Almelo)
Sterk aan de bal en offensief van grote waarde, maar o zo kwetsbaar in verdedigend opzicht. Tegen Sparta was hij nergens te bekennen én slofte hij op zijn elfendertigst terug toen Arno Verschueren in zijn zone opdook en de score opende: met een rampzalige ontknoping voor Heracles en play-offs tegen Excelsior tot gevolg.

Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Les één voor elke centrale verdediger: nooit door het midden uitverdedigen. Niemand in Deventer zal er om malen, maar Go Ahead heeft zijn knappe seizoen besloten met vijf nederlagen op rij. Tegen Heerenveen hield het sowieso al niet over, maar Kramer maakte het zijn ploeg extra moeilijk, door met een hopeloze inspeelpass de eerste tegengoal in te leiden.

Devyne Rensch (Ajax)
De Ajax-revelatie van 2020/2021 heeft nu een minder geslaagd seizoen achter de rug. De rechtsback speelde zondag tegen Vitesse een uur lang centraal achterin, maar het is nog de vraag of dit experiment volgend seizoen een vervolg gaat krijgen. Zijn spel was al niet vlekkeloos en in aanloop naar de eerste tegengoal liet Rensch Loïs Openda kinderlijk eenvoudig uit zijn rug ontsnappen.

Bjorn Meijer (FC Groningen)
In de laatste wedstrijd van het seizoen verloor FC Groningen pijnlijk van SC Cambuur, mede door een penalty die Meijer veroorzaakte. Eén van dé revelaties van dit Eredivisie-seizoen is na het beklinken van zijn transfer naar Club Brugge heel wat minder in vorm is, al geldt dat ook voor de meeste van zijn ploeggenoten.

Joris van Overeem (FC Utrecht)
Het kon er ook nog wel bij voor FC Utrecht, dat zich al flink voor schut had gezet tegen degradant Willem II. Door een klunzig eigen doelpunt van Van Overeem werd er uiteindelijk met 3-0 verloren in Tilburg. En dat belooft niet veel goeds voor de play-offs om Europees voetbal.

Nikolai Laursen (Heracles Almelo)
Een wissel bij rust is altijd een teken aan de wand. Heracles had tegen Sparta nog 45 minuten om het absolute doemscenario – play-offs om promotie en degradatie, met 34 punten – af te wenden, maar Laursen was daarbij niet meer nodig.

Ali Akman (NEC)
Zijn entree in de Eredivisie was spetterend en Akman kondigde vol bravoure aan voor vijftien Eredivisie-treffers te gaan. Het is uiteindelijk bij zes gebleven – waarvan één in 2022 – en tegen Fortuna Sittard hing zijn zevende geen moment in de lucht.

Jonathan Okita (NEC)
Ook ploeggenoot Okita had zijn dag niet, ondanks een enkele flits. NEC joeg vrijwel de hele wedstrijd op de gelijkmaker tegen Fortuna, maar Okita mocht vlak voor tijd plaatsmaken, om de afzwaaiende Édgar Barreto een publiekswissel te gunnen.

Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles)
De Bask was één van de aangename verrassingen van dit seizoen, maar heeft ook weinig meer van zich laten horen toen Go Ahead eenmaal zeker was van lijfsbehoud. Zondag hoefde hij tegen Heerenveen niet meer terug te komen na rust.

Paulos Abraham (FC Groningen)
Die verkwanselde kans in de slotfase vertelde het hele verhaal wel: Abraham kon van een afstandje vrij inschieten, maar raakte de bal totaal verkeerd. Ook na zijn drie kwartier tegen Cambuur dringt de vraag zich op: wanneer komt de man van twee miljoen eindelijk los in Groningen?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s