Trauner stelt supporters gerust: 'Niet nerveus voor iets waar je naar uitkijkt'

Trauner stelt supporters gerust: 'Niet nerveus voor iets waar je naar uitkijkt'

17 mei - 08:24
14

Gernot Trauner bekeek de Eredivisie-afsluiter van Feyenoord tegen FC Twente vanaf de tribunes. De Oostenrijker kan de Feyenoord-fans echter geruststellen, met de Conference League-finale tegen AS Roma op komst.

De Kale Klets werd gespaard wegens een hamstringblessure, maar dat zal hem er niet van weerhouden om op 25 mei in Tirana op het veld te staan. "Geen zorgen, die finale zal ik halen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. De eindstrijd tegen AS Roma wordt de grootste wedstrijd uit zijn carriere. "Het is een wedstrijd van een andere orde dan ik ooit heb gespeeld in mijn loopbaan. Maar nerveus zijn voor iets waar je heel erg naar uitkijkt, zo zit ik niet in elkaar. Ik ben ooit gaan voetballen om prijzen te winnen en dit is een geweldige kans voor ons."

De dertigjarige Trauner speelde zijn hele leven in Oostenrijk, voordat hij op relatief late leeftijd de stap naar het buitenland waagde. Feyenoord-directeur Frank Arnesen zat voor een dubbeltje op de eerste rang, overtuigde Trauner en nam de Abwehrchef over van LASK Linz. "Toen heb ik de knoop doorgehakt en toch voor het avontuur gekozen. En dat is heel goed bevallen. De waardering is groot, we presteren goed en nu staan we ook nog eens voor een Europese finale. Ja, dit seizoen ga ik niet snel vergeten. Maar daar hoort wel een geslaagde finale bij natuurlijk."

Feyenoord heeft achterin wel de nodige vraagtekens. Tyrell Malacia en Reiss Nelson waren er tegen FC Twente ook al niet bij en Orkun Kökcü kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd. Verder is het nog de vraag op doelman Justin Bijlow op tijd fit zal zijn, in de wetenschap dat vervanger Ofir Marciano een mindere beurt maakte in de vorige wedstrijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!