Marokko kan Openda vergeten: 'Als ik niet bij België mag spelen, dan voor niemand

Marokko kan Openda vergeten: 'Als ik niet bij België mag spelen, dan voor niemand"

18 May - 17:58
47

Vitesse-spits Loïs Openda hoefde dit seizoen alleen Sébastien Haller voor zich te dulden op de topscorerslijst en is beloond voor zijn topseizoen: de Club Brugge-huurling is opgeroepen voor de Rode Duivels. Het betekent dat Marokko definitief achter het net vist.

Moeder Mariame heeft Marokkaanse roots en de Marokkaanse bond heeft Openda ook wel eens gepolst. De spits wilde echter koste wat kost voor België uitkomen. "Loïs zei resoluut nee op die vraag van Marokko. Hij heeft altijd gezegd: als ik niet voor België mag spelen, dan voor niemand", aldus moeder Openda in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Je moet met je hart spelen, en het hart van Loïs ligt in België."

Openda stelde zijn moeder meteen op de hoogte toen hij het goede nieuws had gekregen. "Ik was in de tuin aan het werken toen Loïs belde. Ik wist wel dat de selectie vandaag (woensdag, red.) zou worden bekendgemaakt, maar ik had me er bewust niet op gefocust. Hij was super emotioneel. Mama, weet je het al? Ik ben geselecteerd! Ik was samen met hem aan het wenen." De Vitesse-spits had er echter al wel op gerekend dat zijn achttien competitietreffers niet onopgemerkt zouden blijven in België. "Hij had me een paar dagen wel gezegd: mama, als ik nu niet geselecteerd ben, weet ik het niet meer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s