'Achteraf is Ajax misschien te voorbarig geweest met wegsturen Overmars'

'Achteraf is Ajax misschien te voorbarig geweest met wegsturen Overmars'

21 May - 13:49
242

Sjaak Swart en Keje Molenaar zetten vraagtekens bij de snelle keuze van Ajax om Marc Overmars weg te sturen. Volgens de twee oud-voetballers had de Amsterdamse clubleiding anders kunnen en misschien wel moeten handelen.

Molenaar vindt dat de beslissing over het lot van Overmars begin februari 'onverhoeds' is genomen. "Als ik in de rvc had gezeten, zou ik Overmars geschorst hebben. Dan grondig uitzoeken wat er precies is gebeurd en daarna een beslissing nemen", zegt Molenaar tegen Voetbal International. "Op zich begrijp ik wat de rvc heeft gedaan, kort nadat de ophef over The Voice of Holland was ontstaan. Maar misschien dat ze zich achteraf afvragen of ze niet te voorbarig zijn geweest."

Het onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van Overmars in nog in volle gang, maar clubicoon Swart had naar eigen zeggen ook een andere sanctie opgelegd. "Ik had Marc straf gegeven. En daarna weer proberen hem bij de groep te krijgen. Inmiddels zit hij alweer bij een andere club (Royal Antwerp FC, red.). Het is jammer wat er allemaal is gebeurd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s