Van Bronkhorst opgelucht: 'Ik had mijn spelers voor de finale nog gewaarschuwd'

Van Bronkhorst opgelucht: 'Ik had mijn spelers voor de finale nog gewaarschuwd'

22-05-2022 10:11 Laatste update: 12:11
46

Giovanni van Bronckhorst sleepte zaterdagavond de Schotse beker in de wacht door op Hampden Park met 2-0 te winnen van Heart of Midlothian. Na afloop van de succesvolle finale was de manager van Rangers FC zo trots als een pauw.

De Schotse beker is de eerste prijs voor Van Bronckhorst in dienst van Rangers. "Deze prijs betekent heel veel voor ons", trapt de voormalig oefenmeester van Feyenoord af voor de camera van Premier Sports TV. "Ik had mijn spelers voor de finale nog gewaarschuwd dat we nog altijd met lege handen stonden."

"We hebben dit seizoen hard gewerkt om ver te komen in Europa en in het Schotse bekertoernooi. Als je dan in twee finales staat, wil je jezelf ook belonen met een prijs", vervolgt de manager van Rangers. "Gelukkig hebben we dat alsnog gedaan. Het is mooi om dit seizoen op deze wijze te eindigen."

"Ik ben enorm onder de indruk en trots op hoe de jongens hebben gespeeld. Het was een hele zware week, ook met de afscheidsdienst van Jimmy Bell (overleden materiaalman, red.). We voelden de druk om deze finale te winnen. Deze zege geeft ons veel energie richting volgend seizoen. We gaan van deze prestatie genieten, een groot feest vieren en morgen (zondag, red.) op vakantie", besluit Van Bronckhorst.