Aursnes: 'Praat liever niet veel, maar ben een jongen die gewoon zijn werk doet'

Aursnes: 'Praat liever niet veel, maar ben een jongen die gewoon zijn werk doet'

22 May - 10:58
42

Fredrik Aursnes en Feyenoord zijn tot op heden een perfecte match. Trainer Arne Slot heeft lovende woorden over voor de 26-jarige middenvelder uit Noorwegen, maar de Feyenoorder blijft bescheiden.

Slot vindt dat Aursnes een bijzondere kwaliteit bezit. "Hij is een 'spelversneller', hij ziet oplossingen eerder dan een ander", laat de oefenmeester optekenen door de NOS. "Hij heeft weinig balcontacten nodig om de bal naar voren te passen en hij kan het spel makkelijk van links naar rechts verplaatsen."

De Noorse middenvelder durft zijn trainer niet tegen te spreken. "Ik denk dat ik goed kan anticiperen en snel kan bewegen als ik de bal heb", antwoordt hij bescheiden." Aursnes wil zich absoluut niet vergelijken met FC Barcelona-middenvelder Sergio Busquets. "Dat is echt wel een ander niveau."

Aursnes kan zich goed vinden in de Feyenoord-slogan 'Geen woorden, maar daden'. "Ik praat liever niet te veel, maar ben een jongen die gewoon zijn werk doet", reageert de middenvelder. "Vroeger was ik meer een box-to-box-middenvelder, maar ik vind mijn huidige rol prettig. Het maakt mij niet uit als andere spelers de ster zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s