Manchester United doopt 23 mei om tot Ten Hag-dag en bedankt Ajax

Manchester United doopt 23 mei om tot Ten Hag-dag en bedankt Ajax

22 May - 22:28
30

Maandag 23 mei is door Manchester United omgedoopt Erik ten Hag-dag. De nieuwe manager, die overkomt van Ajax, wordt uitgebreid gepresenteerd. Bij de Premier League-afsluiter tegen Crystal Palace (1-0 verlies) zat Ten Hag al op de tribune.

Manchester United plaatst maandag om 11.00 uur een interview met Ten Hag. Om 13.00 uur is het tijd voor de persconferentie, waar hij voor het eerst oog-in-oog zal komen met de Britse pers en hun vragen zal beantwoorden.

Interim-manager Ralf Rangnick is in het United-statement lovend over Ten Hag. "Met Erik hebben we een moderne trainer in huis gehaald die de afgelopen jaren bij Ajax heeft bewezen één van de beste coaches van Europa te zijn", aldus de Duitser.

"We hebben hier alle ingrediënten om top te gaan presteren. Als we er nu voor zorgen dat we kwaliteitsspelers halen die een club als Manchester United nodig heeft, ben ik er zeker van dat deze club terugkeert in de top van de Premier League."

Ten Hag maakte zondag tijdens Crystal Palace-Man United zijn opwachting op Selhurst Park, waar hij zijn nieuwe ploeg met 1-0 zag verliezen. Rangnick in de Britse pers: "Hij is niet in de kleedkamer geweest. Dat zou ook ongebruikelijk zijn. We hebben via WhatsApp al contact gehad. Hopelijk spreken we elkaar snel in het echt."

In een verklaring op de clubsite verklaart Manchester United ook Ajax dankbaar te zijn. De Amsterdamse club opende rond de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen op 11 mei de deuren voor het mediateam van United, dat met supporters en journalisten een beeld heeft proberen te schetsen van de nieuwe manager. De 'short film' is ook vanaf maandag te zien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s