'PEC Zwolle grijpt in op bestuurlijk niveau: oude bekende komt van hockeybond'

'PEC Zwolle grijpt in op bestuurlijk niveau: oude bekende komt van hockeybond'

24 May - 09:34
48

PEC Zwolle is na tien jaar uit de Eredivisie gedegradeerd en gaat in de directiekamer ingrijpen. Directeuren Mike Willems en Marcel Boudesteyn leven al enige tijd in onmin en één van de twee zal het veld moeten ruimen.

Sportmarketeer Chris Woerts weet bij Vandaag Inside te melden dat algemeen directeur Boudesteyn gaat vertrekken, maar volgens RTV Oost wordt er juist afscheid genomen van technisch manager Willems. Wel meldt zowel Woerts als het regionale medium dat Jeroen Bijl klaar staat om in te stappen: de technisch directeur van hockeybond KNHB heeft een verleden bij het toenmalige FC Zwolle.

Vermoedelijk komt PEC later op de dinsdag al met meer nieuws naar buiten. Boudesteyn is om een reactie gevraagd door RTV Oost: hij beaamt dat er een nieuwe directeur komt, maar onthoudt zich van verder commentaar. "Van namen weet ik niets. Maar dat van die twee-koppige directie is het advies. Wat mijn rol gaat zijn, is nog helemaal niet duidelijk. Daar gaan de mensen boven mij over."

Bij PEC is het al langere tijd onrustig op bestuurlijk vlak. Oud-speler Boudesteyn werd na lang zoeken binnengehaald als opvolger van Adriaan Visser en operationeel manager Jeroen van Leeuwen vertrok vlak voor het einde van het seizoen naar turnbond KNGU. Trainer Dick Schreuder en boegbeeld Bram van Polen gaan met PEC mee de Keuken Kampioen Divisie in, maar uitten wel stevige kritiek op de organisatie van de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s