'Geen 'cut price' voor De Jong: vraagprijs De Jong meer dan helft van budget'

'Geen 'cut price' voor De Jong: vraagprijs De Jong meer dan helft van budget'

28 May - 13:55
165

Manchester United maakt serieus werk van Frenkie de Jong, oude bekende van kersvers manager Erik ten Hag, weet ook The Athletic. Een eventuele deal met FC Barcelona zou echter een grote hap nemen uit het transferbudget van The Mancunians.

De Jong ligt nog tot medio 2026 vast in Catalonië en Barça heeft een prijskaartje van tachtig miljoen euro aan hem gehangen. Hoewel de nummer twee van het voorbije Primera División-seizoen het financieel moeilijk heeft, is het volgens The Athletic niet van plan om De Jong voor een 'cut price' te verkopen.

Het betekent dat Manchester United relatief weinig geld voor versterkingen overhoudt, als het de controleur voor dergelijke bedragen zou herenigen met Ten Hag. Het totale transferbudget bedraagt namelijk omgerekend 141 miljoen euro, afhankelijk van transferconstructies en eventuele termijnbetalingen, weet The Athletic.

Manchester United heeft volgend seizoen versterkingen nodig op het middenveld: Donny van de Beek keert terug na zijn uitleenbeurt bij Everton, maar de contracten van Paul Pogba, Nemanja Matic, Juan Mata en Jesse Lingard lopen af. Ook N'Golo Kanté (Chelsea) staat in de belangstelling van The Red Devils.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s