'Transferspel is begonnen: eerste Sparta-bod op beste KKD-keeper geweigerd'

'Transferspel is begonnen: eerste Sparta-bod op beste KKD-keeper geweigerd'

31-05-2022 08:46
67

Sparta Rotterdam heeft zich met een eerste bod in Breda gemeld voor Nick Olij, zo melden meerdere bronnen aan BN DeStem. De doelman ligt nog twee jaar vast en beschikt niet over een afkoopclausule in zijn contract, waardoor NAC in principe kan vragen wat het wil.

Olij werd eerder al gelinkt aan Sparta, waar hij weer samen kan werken met trainer Maurice Steijn. Vorig seizoen kregen de twee al bij NAC met elkaar te maken. Sparta heeft zich nu dus officieel gemeld in Breda voor Olij. De nummer veertien van de Eredivisie heeft zelfs al een eerste bod op tafel gelegd, maar dat komt niet in de buurt bij de vraagprijs van NAC, die tussen de vijf en zeven ton zou zijn. De Bredanaars kunnen relatief hoog in de boom gaan zitten voor de beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie

NAC is echter wel bereid om mee te denken met Olij, die zich in de afgelopen jaren altijd inzette voor de club. De Parel van het Zuiden is niet van plan om een nieuwe eerste doelman te halen als een deal wordt gesloten met Sparta: het is de bedoeling dat Roy Kortsmit promotie maakt van tweede naar eerste doelman.

Sparta wil Olij binnenhalen als vervanger van Maduka Okoye, die naar Watford is vertrokken. Volgend seizoen beschikt de club ook nog over doelman Tim Coremans, maar hij wist vorig seizoen niet altijd te overtuigen als hij mocht spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie