Feyenoord moet knoop doorhakken: deadline voor Dessers-optie over enkele uren

Feyenoord moet knoop doorhakken: deadline voor Dessers-optie over enkele uren

31-05-2022 09:41
125

Er zal op korte termijn meer duidelijk worden over de toekomst van Cyriel Dessers. Vandaag (dinsdag) is namelijk de laatste dag dat Feyenoord de optie tot koop in de huurovereenkomst kan lichten.

Er is de laatste weken al veel gezegd en geschreven over de koopoptie van Feyenoord voor Dessers. Voor vier miljoen euro kan de Stadionclub hem definitief overnemen. Of dat ook gaat gebeuren, wordt snel duidelijk: Feyenoord heeft dinsdag tot 23.59 uur de tijd om de optie te lichten.

Als Feyenoord besluit om dat te doen, dan moet het ook nog een persoonlijk akkoord met Dessers zien te bereiken. Er zijn namelijk geen contractafspraken gemaakt bij het opstellen van de koopoptie. Als Feyenoord de optie niet licht, zal Dessers vertrekken of moet Feyenoord opnieuw onderhandelen met KRC Genk.

Dessers verdiende in Rotterdam al snel zijn sporen door belangrijk te zijn als invaller en basisspeler. In de Conference League was de spits goed voor tien goals in dertien duels. Feyenoord heeft voor het nieuwe seizoen ook al een andere spits in huis gehaald: Danilo komt transfervrij over van rivaal Ajax.