De Jong begrijpt speculatie: 'De link is logisch, die mag iedereen leggen'

De Jong begrijpt speculatie: 'De link is logisch, die mag iedereen leggen'

31-05-2022 14:25 Laatste update: 14:36
37

Frenkie de Jong begrijpt dat hij sinds de aanstelling van Erik ten Hag bij Manchester United wordt gelinkt aan een overgang naar Old Trafford. Waar de middenvelder in het verleden naar eigen zeggen wel eens zijn mond voorbij praatte, houdt hij zich op de vlakte over de Engelse interesse.

De Jong en Ten Hag werkten in het verleden samen bij Ajax. Naar verluidt willen The Mancunians serieus werk maken van de Oranje-international. "Vroeger was ik nog wel eens onbezonnen als me gevraagd werd naar andere clubs", laat De Jong optekenen door het Algemeen Dagblad. "Die tijd is geweest. Of ik gebeld ben? Ik kan daar niets over zeggen, maar het liefst blijf ik gewoon bij Barcelona."

Dat de media over een transfer speculeren, is hem niet ontgaan. "Natuurlijk krijg ik dat ook mee", aldus De Jong, die begrijpt dat de link tussen hem en Ten Hag snel is gelegd. "Maar dat is het ook wel: de link is logisch, die mag iedereen leggen. Of ik contact met Ten Hag heb gehad? Ik kan daar verder niks over zeggen. Dat zou ik ook niet doen als het om andere clubs of trainers gaat."