'Kruys krijgt concurrentie in Venlo: Janssen denkt aan oude bekende in Heerenveen'

'Kruys krijgt concurrentie in Venlo: Janssen denkt aan oude bekende in Heerenveen'

01-06-2022 14:17
8

VVV-Venlo moet een opvolger voor de vertrokken Jos Luhukay vinden en kijkt nadrukkelijk rond in de Eredivisie. De naam van Rick Kruys viel al, maar volgens de Leeuwarder Courant is sc Heerenveen-assistent Peter Reekers ook in beeld.

De veertigjarige Tukker werkte voorheen bij Heracles Almelo en Jong Oranje en assisteerde vorig seizoen Johnny Jansen en Ole Tobiasen bij Heerenveen. In principe gaan Tobiasen en Reekers als assistenten samenwerken met Kees van Wonderen en diens rechterhand Paul Simonis, maar Heerenveen beraadt zich nog over de invulling van de technische staf.

Het zou de weg vrij kunnen maken voor een transfer naar VVV, waar Reekers een verleden als speler heeft, meldt de LC. In het voorjaar van 2007 speelde hij in De Koel kortstondig samen met Willem Janssen, die zijn kicksen recentelijk heeft ingeruild voor een directiefunctie bij VVV. Eerder deze week werd duidelijk dat Janssen nog een oude bekende op het oog heeft: Kruys was tijdens de laatste weken van zijn carrière zijn trainer bij FC Utrecht.

De Noord-Limburgers hebben een vacature openstaan, nadat de samenwerking met Luhukay is geëindigd. Der Jos stapte in het voorjaar van 2021 in, maar kon degradatie uit de Eredivisie niet meer voorkomen en kwam in de Keuken Kampioen Divisie niet verder dan een teleurstellende tiende plek.