'Feyenoord raakt weer spits kwijt: Linssen heeft avontuur bijna te pakken'

'Feyenoord raakt weer spits kwijt: Linssen heeft avontuur bijna te pakken'

7 juni - 11:44 Laatste update: 12:00
67

Bryan Linssen staat op het punt Feyenoord te verlaten. Volgens Voetbal International moet de deal met de Japanse club Urawa Red Diamonds alleen nog op papier worden gezet.

De transfer van Linssen zat eraan te komen. Zodra alles in kannen en kruiken is, stapt de 31-jarige aanvaller in het vliegtuig naar Japan, aldus VI. Het is de eerste keer dat de oud-speler van Fortuna Sittard, MVV, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse in het buitenland gaat spelen.

Linssen is de tweede spits die Feyenoord in korte tijd kwijtraakt. Cyriel Dessers ging hem vorige week voor. Met de van Ajax overgekomen Danilo hebben de Rotterdammers al een nieuwe aanvaller gehaald. Onbevestigde bronnen melden dat Linssen één miljoen euro oplevert.

Twee weken geleden speelde Linssen zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord, als invaller tijdens de verloren Conference League-finale tegen AS Roma. Hij kwam tot 91 officiële optredens en was goed voor 28 goals en zestien assists. In de loop van het afgelopen seizoen verloor de Limburger zijn basisplaats aan Dessers.

Bij Urawa Red Diamonds komt Linssen één landgenoot tegen: Alex Schalk, eveneens een aanvaller, streek enkele maanden geleden neer bij de Japanse club, die uitkomt in de Aziatische Champions League. Nu staat de club op een teleurstellende veertiende plaats in de Japanse competitie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s