Van der Vaart duidelijk over Koopmeiners en Hateboer: 'Tijd voor Rick Karsdorp'

Van der Vaart duidelijk over Koopmeiners en Hateboer: 'Tijd voor Rick Karsdorp'

09-06-2022 07:25 Laatste update: 09:54
60

Rafael van der Vaart vertelde het in de rust al, maar herhaalde het na de wedstrijd: Teun Koopmeiners heeft de verwachtingen niet ingelost. Ook is hij kritisch op Hans Hateboer, net als Pierre van Hooijdonk.

Koopmeiners stond samen met Jerdy Schouten op het middenveld, maar Van der Vaart is niet onder de indruk. "Ik verwacht meer van Koopmeiners. Het is te veel terug en breed in een laag tempo, terwijl hij juist wel die snelle pas met links heeft. Die liet hij vandaag te weinig zien", zegt Van der Vaart bij de NOS.

"Hateboer werd geklopt door Norrington-Davies. Dat moment kwam me bekend voor, omdat we dat in de rust al hebben laten zien. Hij had geen enkel oogcontact met zijn tegenstander en werd dus weer verrast. Als Van Gaal zegt: het stond verdedigend goed. Nou nee, dit moment kan jou de wedstrijd kosten", vult Van Hooijdonk aan.

"Hateboer heeft wel veel kansen gehad, het wordt nu tijd om bijvoorbeeld Rick Karsdorp te zien", zegt Van der Vaart. "Ik vond dit wel heel matig. Een mooie sliding, maar zo onrustig aan de bal. Het verschil is er wel tussen het A-team en B-team."

Lang
Ook voor Noa Lang was er een basisplaats in Oranje. De aanvaller is omstreden vanwege bepaalde uitspraken over zichzelf. "Hij straalt wel wat uit, ik hou daar wel van", zegt Van der Vaart. "Het is een speler waar je je dood aan gaat ergeren, omdat hij een grote mond heeft en overtuigd is van zichzelf. Hij legt zichzelf die druk ook op, maar ik hou wel van spelers waar een randje aan zit. Ik had hem iets meer in de één-tegen-één willen zien zodat hij gevaarlijker kon worden, voor de rest vond ik hem heel actief."

En over Matthijs de Ligt is Van Hooijdonk ook duidelijk. De verdediger uit Leiderdorp speelde links in het hart van de verdediging. "Die positie is gewoon lastig als rechtsbenige, ook nog wanneer je vaak aangespeeld wordt door Koopmeiners of De Vrij. Dan kom je steeds in de situatie dat je tegen je goede been in moet spelen. Daar had hij het moeilijk mee. Hij is niet degene van de creatieve opbouw, maar verdedigend was het prima."