'Schot in zaak-De Jong: middenvelder staat open voor overstap naar Old Trafford'

'Schot in zaak-De Jong: middenvelder staat open voor overstap naar Old Trafford'

10-06-2022 11:33
124

Er komt beweging in een eventuele overgang van Frenkie de Jong naar Manchester United. Waar de Oranje-international in een eerder stadium benadrukte bij FC Barcelona te willen blijven, staat hij toch open voor een stap naar Engeland, meldt The Athletic.

Het Engelse medium schetst dat de komst van De Jong nog altijd als topprioriteit wordt beschouwd bij United. De middenvelder zou hebben aangegeven niet onwelwillend tegenover een transfer te staan. Eduard Romeu, vice-president bij Barcelona, liet onlangs al weten dat De Jong te koop is. "Als hij gaat, is het een technische beslissing en geen economische beslissing."

De Catalanen hebben naar verluidt een prijs van tachtig miljoen euro vastgesteld, al is United niet van plan om met het eerste aanbod van Barcelona akkoord te gaan. 'De onderhandelingen zijn in volle gang', klinkt het. De Jong kwam medio 2019 voor 86 miljoen euro over van Ajax. Barcelona hoopt geen verlies te lijden bij een eventuele verkoop, maar beseft dat in de noodlijdende financiële situatie iedere miljoen euro telt.