Meulensteen pakt WK-ticket na wereldreis: '1008 dagen, 20 wedstrijden, vier thuis'

Meulensteen pakt WK-ticket na wereldreis: '1008 dagen, 20 wedstrijden, vier thuis'

14-06-2022 08:25 Laatste update: 08:54
4

René Meulensteen mag zich melden op het WK in Qatar, na een slopende kwalificatiereeks met Australië. De assistent van bondscoach Graham Arnold heeft met The Socceroos heel wat vlieguren gemaakt en moest intercontinentale play-offs spelen: maandag werd er echter na strafschoppen gewonnen van Peru.

Australië begon op 10 september 2019 aan zijn kwalificatiecyclus. Na achttien wedstrijden in twee rondes was het niet direct geplaatst en moest het naar Qatar voor de allesbeslissende play-offs: daar werd echter gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten en Peru. "Dit is één van de grootste dagen in het Australische voetbal. Als je terugkijkt: de hele campagne kostte ons 1008 dagen, we hebben ik weet niet hoeveel kilometers gevlogen, we hebben de nodige uitdagingen moeten overwinnen, met COVID-19, we hebben twintig kwalificatiewedstrijden gespeeld, waarvan vier thuis", somt Meulensteen op in gesprek met BeIN Sports.

De 58-jarige Brabander moest met zijn ploeg regelmatig uitwijken naar het Midden-Oosten, als gevolg van de coronacrisis. "Qatar is our home from home geworden, dus we waren voor deze wedstrijd al op ons gemak. Alleen: dit script had je niet kunnen schrijven, dat het verlenging en strafschoppen zou worden. En dat wij ons op deze manier geplaatst hebben, incredible."

Australië is tijdens het WK gekoppeld aan Frankrijk en Denemarken, net als in 2018. Toen maakte Peru de poule compleet, ditmaal is dat Tunesië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie