Kritiek op Anderlecht: 'Hoedt de Van Dijk van de Aldi, Gomez kan niet verdedigen'

Kritiek op Anderlecht: 'Hoedt de Van Dijk van de Aldi, Gomez kan niet verdedigen'

19-06-2022 08:55
26

De gevallen Belgische topclub RSC Anderlecht heeft er opnieuw een seizoen zonder prijs opzitten. De bekende Belgische commentator Frank Raes maakt onder meer gehakt van de Brusselse defensie met Wesley Hoedt.

"Echt veel toppers hebben ze niet in hun kern", begint Rases bij Café Constant. "Sergio Gomez wel, maar die kan toch niet echt goed verdedigen. Hij is een heel goede speler, maar ik zou hem dan toch eerder op het middenveld hebben gezet", zegt hij over de Spaanse vleugelverdediger, die in het verleden werd gelinkt aan Ajax.

De defensie is volgens Raes een heikel punt bij Anderlecht. "Wesley Hoedt is ook een beetje ten onrechte opgehemeld. Wel een goede speler, maar zo'n beetje de Virgil van Dijk van de Aldi", lacht hij over de 28-jarige Nederlander. "Hij draait niet te snel en zijn positiespel is niet super. Hij zal ook niet voor het verschil zorgen", klinkt het.

"Anderlecht heeft gewoon geen topkern", gaat de journalist verder. "Hendrik Van Crombrugge is goed, maar minder dan voor zijn blessure. Eigenlijk heeft Anderlecht niemand die echt goed kan verdedigen, uitgezonderd misschien Hannes Delcroix."