Promotieheld Okita gaat NEC verlaten en mag zich opmaken voor Europees voetbal

Promotieheld Okita gaat NEC verlaten en mag zich opmaken voor Europees voetbal

19-06-2022 21:17 Laatste update: 21:18
14 Reacties

Nordin 't Hart

Jonathan Okita gaat NEC definitief verlaten. De aanvaller die de Nijmegenaren naar de Eredivisie schoot, vertrekt transfervrij naar het Zwitserse FC Zürich.

Okita beschikte bij NEC over een aflopend contract. Een vertrek van de international van Congo hing daardoor al in de lucht. In Duitsland wordt melding gemaakt van een move naar Zwitserland en dat klopt: Okita gaat zijn loopbaan vervolgen bij kampioen FC Zürich.

Bij zijn nieuwe club mag Okita zich direct gaan opmaken voor een uitdaging: over een maand komt Zürich in actie in de tweede voorronde van de Champions League. In een latere fase kwalificatiefase van het miljardenbal zouden Okita en co. PSV kunnen treffen.

Okita speelde in totaal vier jaar voor NEC, dat hem oppikte bij MVV Maastricht. In het afgelopen seizoen was de 25-jarige buitenspeler goed voor zeven goals en zes assists in 26 Eredivisie-duels. Iets meer dan een jaar geleden werd Okita nog de held van Nijmegen, door NEC in de finale van de play-offs naar de Eredivisie te schieten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie