'Barça gaat voor Silva als De Jong vertrekt: duo heeft vergelijkbaar prijskaartje'

'Barça gaat voor Silva als De Jong vertrekt: duo heeft vergelijkbaar prijskaartje'

20-06-2022 16:22
15

Bernardo Silva geldt als belangrijkste transferdoelwit van FC Barcelona als Frenkie de Jong naar Manchester United vertrekt, melden diverse media. Manchester City-manager Pep Guardiola en voorzitter Joan Laporta van de Catalanen grapten maandag over de toekomst van de 27-jarige Portugees.

Laporta en Guardiola hielden een presentatie voor de vriendschappelijke wedstrijd die Barça en City op 24 augustus spelen in Camp Nou. Doel van het oefenduel is om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekte ALS, waaraan oud-keeper en voormalig assistent Juan Carlos Unzué lijdt.

"Wij zullen met alle kanonnen aantreden", beloofde Guardiola. Laporta haakte daar gretig op in: "Is Bernardo Silva één van die cracks?" Guardiola: "Ja, Bernardo Silva en tien anderen..."

De manager van The Citizens, die een rijk verleden heeft bij Barcelona, rekent nog niet op een vertrek van de spelmaker, zo vervolgde hij op serieuzere toon. "Op dit moment denk ik dat Bernardo Silva bij ons zal blijven, maar zoals ik altijd heb gezegd sinds mijn tijd bij Barça, ik wil geen spelers die hier niet willen zijn."

Onder meer Fabrizio Romano meldt dat Barça zijn pijlen op de Portugees zal richten als De Jong vertrekt. De Oranje-international staat in de belangstelling van Manchester United, dat reeds een bod op hem uitbracht. Volgens The Athletic hebben De Jong en Silva een vergelijkbaar prijskaartje van ongeveer 85 miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie