Willem II haalt 'speciaal wapen in huis' met Doodeman: 'Garantie voor goals'

Willem II haalt 'speciaal wapen in huis' met Doodeman: 'Garantie voor goals'

21 juni - 10:13
75

Het is rond: Willem II heeft zich versterkt met Nick Doodeman. De 25-jarige aanvaller komt over van SC Cambuur, waar hij niet meer dan een bijrol vertolkte.

Doodeman tekent een contract tot medio 2025. "Ik concludeerde dat ik om aan speelminuten te komen Cambuur moest verlaten. De Keuken Kampioen Divisie was in mijn ogen een logische stap en het niveau om mezelf weer te laten zien", zegt hij op de website van de Tricolores. "Willem II was een van de clubs die ik nog voor het contact op mijn lijstje had en de eerste club die concreet interesse toonde. Ik was heel enthousiast toen het eerste contact er was en daarna is het snel gegaan."

Technisch directeur Teun Jacobs is blij met de specifieke kwaliteiten van Doodeman. "Met veel snelheid en diepgang achter de laatste linie van de tegenstander heeft Nick een speciaal wapen in huis. In de Eerste Divisie heeft hij laten zien dat hij daarmee garant staat voor goals en assists. Dat is precies wat we nodig hebben en verwachten. We zijn dan ook blij dat Nick voor ons gekozen heeft."

Doodeman is niet de eerste speler die via FC Volendam en SC Cambuur in Tilburg neerstrijkt. Erik Schouten ging hem vorige week voor. "Op de dag dat Willem II zich bij mij meldde had Erik nog niet getekend. Het was voor mij wel een erg leuke bijkomstigheid dat ik vorige week las dat hij ook naar Willem II ging. We kennen elkaar al lang en zijn hechte teamgenoten geworden."

Doodeman beleefde zijn doorbraak in het betaalde voetbal bij FC Volendam. In zijn debuutjaar 2016-2017 was hij goed voor zes goals en achttien assists. Na vier succesvolle jaren in het andere oranje maakte de Noord-Hollander de overstap naar Cambuur. Na een verdienstelijk eerste jaar, belandde Doodeman afgelopen seizoen op een zijspoor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!