AZ tast diep in de buidel voor Odgaard: duurste transfer in 15 jaar officieel

AZ tast diep in de buidel voor Odgaard: duurste transfer in 15 jaar officieel

24 juni - 17:47 Laatste update: 17:51
127

Oude tijden herleven bij AZ, dat met Jens Odgaard zijn duurste aankoop in jaren heeft gepresenteerd. De Alkmaarders hanteerden sinds het faillissement van geldschieter Dirk Scheringa een maximum van drie miljoen euro per speler, maar leggen voor Odgaard ruim vier miljoen op tafel.

Daarmee is de 23-jarige Deen de duurste aankoop sinds Mounir El Hamdaoui, die in 2007 voor zeven miljoen euro overkwam van Willem II. Odgaard komt over van Sassuolo, dat hem al twee keer in Nederland stalde: bij sc Heerenveen en bij RKC Waalwijk. Vorig seizoen maakte hij indruk in Noord-Brabant, met elf doelpunten en drie assists in Eredivisie- en KNVB Beker-verband.

Odgaard tekent in Alkmaar een contract voor vijf seizoenen, tot medio 2027. "We zijn hier heel blij mee", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "We hebben de afgelopen jaren gezien dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Wij denken dat hij hier goed past omdat hij heeft bewezen makkelijk doelpunten te kunnen maken. Daarnaast is hij een intelligente speler, goed in de kleine ruimte en heeft hij een goed schot in zijn linkerbeen."

Odgaard moet onder meer de concurrentie aangaan met Vangelis Pavlidis. "Mijn eerste indruk is heel goed", laat hij weten. "Helemaal in dit mooie stadion en met de topfaciliteiten op het trainingscomplex. Dat vind je niet snel beter. AZ is een grote club in Nederland en dus ook voor mij. Dit is een grote stap voor mij en één in de goede richting. Ik kan niet wachten om aan de Eredivisie en de Europese wedstrijden te beginnen."

Na Mees de Wit en Mayckel Lahdo is Odgaard de derde zomeraanwinst van AZ.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.