Publieksfavoriet Llonch lijkt mee de KKD in te gaan: 'Voor mij tellen drie dingen'

Publieksfavoriet Llonch lijkt mee de KKD in te gaan: 'Voor mij tellen drie dingen'

25 juni - 22:55
12

Publiekslieveling Pol Llonch is met Willem II aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen en lijkt De Tricolores vooralsnog trouw te blijven. De controleur uit Barcelona ligt nog twee seizoenen vast en hoopt de degradatie van vorig seizoen goed te maken.

Llonch kwam in 2018 naar Tilburg en bereikte in zijn eerste twee seizoenen de bekerfinale en een vijfde plek in de Eredivisie. Daarna moest er echter gevochten worden tegen degradatie en vorig seizoen ging het mis. "Ik voel me verantwoordelijk voor de degradatie", vertelt hij na de oefenzege op RKDSV aan het Brabants Dagblad. "Ik vind ik dat ik iets terug moet geven aan de fans, ook al speel ik nu al zes, zeven jaar achtereen op het hoogste niveau."

Dat hij blijft, is nog niet honderd procent zeker, maar vooralsnog ziet het er goed uit voor Willem II. "Voor mij tellen voornamelijk drie dingen. Een goed contract is natuurlijk belangrijk. Maar ik wil ook dat mijn gezin het fijn heeft. En het project van de club moet me bevallen. Dat is momenteel alledrie in orde bij Willem II."

De Tilburgers versterkten zich zaterdag met keeper Joshua Smits en haalden in een eerder stadium Erik Schouten, Nick Doodeman en Thibaut Lesquoy. Jong PSV is op vrijdag 5 augustus de eerste tegenstander van het nieuwe seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast