'Van Gaal kwam in Brazilië naar me toe: laat ze maar praten, wij weten wat je kan'

'Van Gaal kwam in Brazilië naar me toe: laat ze maar praten, wij weten wat je kan'

25 juni - 23:35
29

Bruno Martins Indi keerde in 2020 terug in de Eredivisie en wilde weer in beeld komen bij het Nederlands elftal. De als bondscoach teruggekeerde Louis van Gaal selecteerde hem inderdaad weer: dat was voor de buitenwereld wellicht een verrassing, maar Martins Indi blijft overtuigd van zijn eigen kwaliteiten.

Martins Indi werd in 2017 als speler van Stoke City voor het laatst opgeroepen en was er tijdens het Nations League-vierluik van deze maand opnieuw bij, na vijf jaar afwezigheid. "Het kan zijn dat weinig mensen dachten mij ooit nog in het shirt van Oranje te zien. Maar zie: dit is waar hard werken en geloof in jezelf je kunnen brengen", vertelt de AZ-stopper aan Voetbal International. "Het is aan de bondcoach of ik de afgelopen weken genoeg heb laten zien, om in september opnieuw uitgenodigd te worden."

De twee kennen elkaar al langer: Van Gaal liet BMI in 2012 debuteren als international en nam hem twee jaar later ook mee naar het WK in Brazilië. Martins Indi weet wat hij aan de bondscoach heeft. "Ik weet nog dat de bondscoach in Brazilië naar me toe kwam en zei: laat iedereen maar praten, wij weten wat jij allemaal kan. Dat ben ik nooit vergeten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast