Danilo: 'Berghuis wenste me succes, veel positieve dingen gezegd over Feyenoord'

Danilo: 'Berghuis wenste me succes, veel positieve dingen gezegd over Feyenoord'

27 juni - 15:25
124

Waar Steven Berghuis vorig jaar voor de nodige opschudding zorgde met zijn vertrek naar Ajax, voltrok de omgekeerde transfer van Danilo zich in relatieve stilte. De Braziliaanse spits stelt dat men in Amsterdam wel begrip had voor zijn vertrek naar Feyenoord.

Danilo debuteerde tijdens het seizoen 2019/2020 in het eerste van Ajax, werd daarna bij FC Twente gestald en fungeerde vorig seizoen als derde keus achter Sébastien Haller en Brian Brobbey. "Voor sommigen is het pikant, van Amsterdam naar Rotterdam. Maar ik heb vooral goede reacties gehad. Iedereen begrijpt mijn stap en dat ik aan mijzelf en mijn toekomst moet denken", wordt hij tijdens zijn presentatie geciteerd door RTV Rijnmond. De Braziliaan had met ploeggenoot Berghuis gesproken over de naderende transfer. "Berghuis wenste mij veel succes en heeft veel positieve dingen gezegd over Feyenoord."

Danilo gaat waarschijnlijk gezelschap krijgen van Italiaans international Wilfried Gnonto: zij moeten de vertrokken spitsen Cyriel Dessers en Bryan Linssen doen vergeten. "Het was lastig vorig seizoen, dat ik niet speelde. Maar ook daar groei en leer je van als mens. Nu kan ik laten zien dat dit het geval is, dat ik ben gegroeid en beter geworden", vertelt hij. "Ik ga mijn best doen om hier te slagen. Ik heb de wedstrijden gezien, de manier van spelen en het plan van Arne Slot, daar geloof ik erg in en daar wil ik graag deel van uitmaken."

Feyenoord-directeur Frank Arnesen is de afgelopen dagen druk bezig geweest. Mats Wieffer is al overgenomen van stadgenoot Excelsior, Gnonto is dus ook onderweg en ook Mees Hilgers, Joshua Brenet (beiden FC Twente) en Mohamed Taabouni (AZ) zijn gelinkt aan de Rotterdammers. Datzelfde geldt voor Calvin Stengs (OGC Nice), die vooralsnog echter lijkt te passen voor een hereniging met trainer Slot.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s