Koeman: '50, 60 miljoen euro betalen voor iemand van 33, plus salaris: ik twijfel'

Koeman: '50, 60 miljoen euro betalen voor iemand van 33, plus salaris: ik twijfel'

27 juni - 21:20
78

Ronald Koeman heeft in een uitgebreid interview met Esport3 nog één keer uitgebreid teruggeblikt op zijn vertrek bij FC Barcelona én een aantal actuele thema's besproken. De opvolger van bondscoach Louis van Gaal blijft erbij dat voorzitter Joan Laporta een kwalijke rol heeft gespeeld.

Laporta werd in het voorjaar van 2021 als president verkozen, ventileerde al snel zijn twijfels over Koeman en ging eind oktober tot actie over. "Dat was eigenlijk wel een bevrijding", vertelt hij. "Ik heb het Nederlands elftal hiervoor verlaten en dat zou ik nu nog eens doen, maar Laporta heeft een grote fout gemaakt. Je kunt als president best je twijfels hebben. Maar als je die zo publiekelijk uit, gaat iedereen twijfelen."

Twijfels zijn er ook over Frenkie de Jong, de pupil van Koeman die nu – noodgedwongen – op weg lijkt naar Manchester United. "Ik weet niet of Barcelona hem wil verkopen of het geld hard nodig heeft, maar ik weet wel dat hij wil blijven. Hij heeft misschien nooit op zijn favoriete plek gespeeld, maar hij blijft een geweldige speler en hij heeft in januari en februari geweldige wedstrijden gespeeld. Maar de situatie van Barcelona blijft gecompliceerd."

Robert Lewandowski moet de nieuwe topaankoop in Catalonië worden, maar Koeman vraagt zich af of Barcelona zo ver moet gaan voor de Poolse Bayern München-spits. "Vijftig, zestig miljoen euro betalen voor iemand van 33, plus salaris… Ik heb mijn twijfels."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s