'Ik verwacht nu meer speeltijd bij Feyenoord, dan ben ik niet te stoppen'

'Ik verwacht nu meer speeltijd bij Feyenoord, dan ben ik niet te stoppen'

3 juli - 10:30
70

Een half jaar na zijn komst vindt Patrik Walemark het tijd om te oogsten in Nederland. De vleugelaanvaller van Feyenoord voelt zich naar eigen zeggen fitter en sterker dan ooit.

Walemark stond op het veld tegen FC Kopenhagen (0-7), maar heel rouwig kon hij in gesprek met RTV Rijnmond niet zijn om de harde nederlaag. "Je wilt nooit verliezen, ook niet in een oefenwedstrijd. Laat staan tijdens het seizoen. Maar als het dan moet, dan liever nu in plaats van over drie weken. Laten we leren van deze fouten."

De twintigjarige Zweed is begonnen aan zijn eerste volledige jaar bij Feyenoord. "Het is goed voor mij geweest dat ik al zes maanden hebben kunnen meetrainen en invalbeurten maken. Ik ben nu fitter en sterker. Hopelijk, als het seizoen begint, voel ik mij nog beter. Zodat ik een basisplaats kan afdwingen."

"Ik verwacht nu meer speeltijd, maar dat is natuurlijk aan mij", gaat Walemark verder. "Ik moet hard blijven werken zoals nu, en als ik dat doe ben ik niet te stoppen. Ik heb meer longinhoud, daardoor kan ik meer en langer volhouden. Dat moest ik ook verbeteren, had Slot aangegeven. Vooral werken aan mijn fysiek. Maar ook het mentale aspect, om altijd klaar te zijn voor elke bal en elke pass."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast