De Jong glundert: 'Als ik moest warmlopen, schreeuwden de fans al mijn naam'

De Jong glundert: 'Als ik moest warmlopen, schreeuwden de fans al mijn naam'

5 juli - 13:52
57

Luuk de Jong blikt in gesprek met ESPN uitgebreid terug op zijn tijd bij FC Barcelona. De spits vertrekt haast als een publiekslieveling uit Camp Nou, terwijl hij maar mondjesmaat vanaf de start in actie kwam.

Bij Barcelona was De Jong in korte tijd tot drie keer toe matchwinner met een late goal. Het bezorgde hem de status van cultheld. "Het gaf soms wel kippenvelmomenten", geeft hij toe. "Tuurlijk, het was de eerste seizoenshelft lastig, maar de hele situatie binnen de club was lastig." In de winter mocht De Jong in principe vertrekken uit Catalonië. "Ik koos ervoor om te blijven en te knokken. Dat is denk ik heel goed gelukt."

"Wanneer ik in de tweede seizoenshelft mocht warmlopen, schreeuwden de fans al mijn naam. Dat waren kippenvelmomenten", vervolgt de aanwinst van PSV. "Dat heb ik zelf ook afgedwongen." Ronald Koeman haalde De Jong met een helder plan, maar volgens velen was De Jong geen spits voor Barcelona. "Dat is ook ontwetendheid van heel veel mensen. Koeman had een plan, dat heb ik bij het Nederlands elftal een paar keer laten zien."

Door blessures werd De Jong een vaste waarde in het elftal van Xavi Hernández. "Toen waren alleen Memphis (Depay, red.) en ik de aanvallers. Tuurlijk, ik ben geen Barça-spits. Ik was ook voor plan B gehaald. Dat heb ik gelukkig in de tweede seizoenshelft laten zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast