'Feyenoord hoopt op aanvallende versterking en meldt zich voor Dilrosun'

'Feyenoord hoopt op aanvallende versterking en meldt zich voor Dilrosun'

6 juli - 18:49 Laatste update: 18:54
239

Feyenoord gaat een poging doen om Javairô Dilrosun los te weken bij Hertha BSC. De 24-jarige buitenspeler moet middels een permanente deal naar De Kuip komen, melden Voetbal International en 1908nl

Dilrosun, die het afgelopen jaar al werd verhuurd aan Girondins de Bordeaux, stond vorig seizoen ook al in de belangstelling van Feyenoord. De gesprekken met Hertha zouden zich in de opstartende fase bevinden. De eenvoudig international moet Arne Slot de nodige aanvallende impulsen geven, aangezien hij op beide flanken als ook op tien uit de voeten kan.

In 2018 verruilde Dilrosun de jeugdopleiding van Manchester City voor Hertha. In Duitsland wist hij maar mondjesmaat te overtuigen, waardoor hij het voorbije seizoen bij Bordeaux werd gestald. De Franse club had bij de huurconstructie een optie tot koop bedongen, maar deze werd wegens financiële omstandigheden niet gelicht. Door financiële wanorde is de club zelfs teruggezet naar het derde niveau van Frankrijk.

Dilrosun doorliep een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax. In de O19 van de Amsterdammers stapte hij over naar City. In het najaar van 2018 speelde hij zijn tot dusver enige interland, uit tegen Duitsland (2-2).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.