Bergwijn lichtte boezemvriend in over Ajax-transfer: 'Abdelhak was superblij'

Bergwijn lichtte boezemvriend in over Ajax-transfer: 'Abdelhak was superblij'

08-07-2022 07:26
81

Uitgerekend op 8 juli gaat Steven Bergwijn zijn contract bij Ajax ondertekenen. Precies vijf jaar geleden werden de Amsterdammers overvallen door verschrikkelijk leed, toen Abdelhak Nouri naar de grond zakte. Bergwijn en Nouri waren en zijn boezemvrienden, waardoor de transfer een extra lading met zich meebrengt.

Vanaf hun zesde tot hun dertiende speelden Bergwijn en Nouri samen in de jeugdopleiding van Ajax. "De datum zorgt natuurlijk voor een dubbel gevoel. Maar we zijn supertrots op Stevie en blij voor Ajax, voor hem en voor ons", zegt Mohammed Nouri, de broer van Abdelhak Nouri, in gesprek met De Telegraaf. De oudere broer is, op verzoek van de Bergwijn-familie, aanwezig bij de contractondertekening van de buitenspeler.

Wedden

Meer odds

"We zijn samen opgegroeid en spreken elkaar letterlijk elke dag. Zijn vader, moeder en broer Alejandro zijn ook mijn familie", vervolgt Nouri. Op zijn dertiende besloot Bergwijn zich verder te ontwikkelen bij PSV. "Appie zat daarmee en wilde niet dat Stevie wegging", aldus de oudere broer Mohammed. "Ze hadden een klik. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Uiteindelijk denk ik dat het geen slechte keuze van Steven is geweest naar PSV te gaan, want iedereen ziet hoe ver hij is gekomen en hoe goed hij is geworden."

Nog voordat de overgang van Bergwijn bezegeld was, deelde hij het nieuws al met zijn boezemvriend. "Abdelhak was superblij", beschrijft Mo de reactie van zijn broertje. "Terwijl Stevie sprak en allerlei leuke dingen vertelde, verscheen er een grote glimlach op het gezicht van Appie."