Spaanse krant maakt borst alvast nat: 'Barça vs Frenkie de Jong'

Spaanse krant maakt borst alvast nat: 'Barça vs Frenkie de Jong'

10-07-2022 22:20
88

'Barça vs Frenkie de Jong: het gevecht begint': schrijft de Spaanse sportkrant MARCA. Het doelt op de ontwikkelingen bij FC Barcelona, Manchester United en De Jong zelf. 

Manchester United heeft werk gemaakt van De Jong en nadert een akkoord met Barcelona over de transfer, maar De Jong schijnt in Spanje te willen blijven. De Jong kan echter alleen blijven als hij bereid is salaris in te leveren. Voorzitter Joan Laporta heeft gezegd dat Barcelona de middenvelder niet wil verkopen, maar MARCA heeft andere informatie. Om de financiële pijn te verzachten zou de club juist wél open staan voor een verkoop. 

De Jong gaat spoedig om de tafel met Barcelona, samen met zijn zaakwaarnemer Ali Dursun, om achter het standpunt van de club te komen. Volgens MARCA is het kamp-De Jong niet blij met de manier waarop Barcelona de zaken aanvliegt en laat zelfs het woord 'boos' vallen. 'Ze vinden het niet leuk dat het nieuws van de onderhandelingen met United uitlekte en dat het contract van de voetballer bekend werd gemaakt. Ze zien zelfs een campagne tegen de speler.'

Barcelona wil naar verluidt dat De Jong een deel van zijn salaris inlevert. Hij is een van de grootverdieners in Catalonië, maar Barcelona kan zich de dure contracten niet meer veroorloven. Als De Jong 'nee' zegt, is een verkoop een van de opties. Gemakkelijk zal dat niet gaan, omdat De Jong liever helemaal niet vertrekt.