'Groenen had na wedstrijd al geen stem meer, knuffels 'erdoorheen geglipt''

'Groenen had na wedstrijd al geen stem meer, knuffels 'erdoorheen geglipt''

11-07-2022 07:55
10

De Oranje Leeuwinnen meten de schade op na de eerste EK-wedstrijd tegen Zweden. Sari van Veenendaal en Aniek Nouwen zijn geblesseerd uitgevallen, ook Stefanie van der Gragt is niet ongeschonden uit de wedstrijd gekomen en Jackie Groenen moet voorlopig in isolatie na een positieve coronatest.

Het nieuws van Groenen kwam zondag, een halve dag na de wedstrijd, naar buiten. De middenvelder van Manchester United was één van de uitblinkers in Sheffield, maar kon na afloop al geen interviews doen omdat ze geen stem meer had, meldt het Algemeen Dagblad. Pas als ze klachtenvrij is en een negatieve test aflegt, kan ze weer minuten maken. Of dat voor de wedstrijd tegen Portugal van woensdag zal zijn, is nog maar zeer de vraag.

De Oranje Leeuwinnen worden in Engeland alleen getest als ze klachten hebben. Wel is er besloten om meer afstand te houden van de media: de interviews met de speelsters worden digitaal gehouden, werd zondag al duidelijk. Dat er na de wedstrijd tegen Zweden werd geknuffeld met bekenden op de tribune, was eigenlijk al niet de bedoeling: dat is 'ertussendoor geglipt', stelt de KNVB.

Ondertussen moet bondscoach Mark Parsons sowieso zijn opstelling omgooien voor de volgende wedstrijd tegen Portugal. Van Veenendaal en Nouwen zijn sowieso niet beschikbaar en lijken zelfs al klaar in Engeland: 'hun inzetbaarheid voor de rest van het toernooi is hoogst onzeker', aldus het AD. Achter de naam van Van der Gragt staat een vraagteken.