Update: Monaco en Gladbach bevestigen, concurrentie Boadu nóg moordender

Update: Monaco en Gladbach bevestigen, concurrentie Boadu nóg moordender

15-07-2022 23:52 Laatste update: 23:49
60

Transfernieuws uit Frankrijk: Myron Boadu krijgt er een concurrent bij, AS Monaco staat op het punt om in zee te gaan met Breel Embolo. De spits komt over van Borussia Mönchengladbach.

Dat melden Duitse en Franse media. Embolo (25) speelde twee jaar voor FC Basel, drie jaar voor Schalke 04 en de afgelopen drie jaar kwam hij uit voor Gladbach. Die club incasseert volgens BILD ongeveer twaalf miljoen euro. 

Het aantrekken van Embolo zou slecht nieuws kunnen zijn voor Boadu. De spits maakte afgelopen jaar de overstap van AZ naar Monaco, maar heeft in Frankrijk niet structureel indruk weten te maken. Boadu scoorde in 31 wedstrijden vier keer en ook gaf hij één assist. Zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2026. In Franse media gaat het verhaal dat Monaco bereid is om Boadu te verhuren.

Update: AS Monaco en Borussia Mönchengladbach hebben de transfer van Embolo bevestigd. De Zwitser tekent voor vier seizoenen in het prinsdom. Boadu kan zijn borst natmaken: met Wissam Ben Yedder (vorig seizoen 25 Ligue 1-treffers, vicetopscorer achter Kylian Mbappé) en Kevin Volland (negen competitiegoals) lopen er al twee erkende scherpschutters rond in Monaco.