AD: Ajax legt verhoogd bod neer bij Rangers, Bassey mogelijk mee naar Oostenrijk

AD: Ajax legt verhoogd bod neer bij Rangers, Bassey mogelijk mee naar Oostenrijk

16-07-2022 17:00 Laatste update: 17:03
140

Brighton & Hove Albion ligt ook nog op de loer, maar Ajax heeft de beste papieren voor Calvin Bassey. De Amsterdammers hebben volgens het Algemeen Dagblad een verhoogd bod neergelegd bij Rangers FC.

De verliezend Europa League-finalist vroeg circa 25 miljoen euro, Ajax heeft volgens het AD water bij de wijn gedaan. Er is nog steeds sprake van een 'klein gat' tussen vraag en aanbod, maar dat verschil lijkt overbrugbaar. Waarschijnlijk volgt er binnen enkele dagen een akkoord tussen beide clubs en kan Bassey zelfs met Ajax mee naar Oostenrijk. Daar wordt een trainingskamp belegd, inclusief oefenwedstrijden tegen Red Bull Salzburg en Eintracht Frankfrurt.

Bassey is door manager Giovanni van Bronckhorst al buiten de selectie voor het oefenduel met Blackpool gehouden. Hij heeft al met Ajax-trainer Alfred Schreuder gesproken en is persoonlijk nagenoeg rond met de Amsterdammers. De international van Nigeria moet de opvolger worden van Lisandro Martínez, die voor 55 miljoen euro naar Manchester United verkast.