Romano: Bassey naar Ajax is 'done deal', verdediger tekent tot medio 2026

Romano: Bassey naar Ajax is 'done deal', verdediger tekent tot medio 2026

17-07-2022 15:18 Laatste update: 15:36
93

Calvin Bassey is in Amsterdam om zijn transfer naar Ajax af te ronden. De verdediger van Rangers FC zal na de medische keuring een contract ondertekenen tot medio 2026.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde transferexpert Fabrizio Romano zondagmiddag. Bassey is geland in Amsterdam samen met zijn vertegenwoordigers om de transfer naar Ajax in goede banen te leiden. Na de medische keuring zal Bassey een contract ondertekenen tot medio 2026, met de optie voor nog een seizoen. Romano spreekt van een done deal. De Amsterdammers betalen naar verluidt 22 miljoen euro voor de centrale verdediger annex linksback.

Bassey wordt overgenomen van het FC Rangers van Giovanni van Bronckhorst. De trainer zette de linkspoot afgelopen seizoen in het centrum in plaats van op linksback. Daar maakte de Engelse Nigeriaan veel indruk. Het leidde al tot een debuut in het Nigeriaanse elftal en nu heeft Bassey ook een toptransfer te pakken.

Na Steven Bergwijn en Owen Wijndal is Bassey de derde grote aankoop van Ajax. In totaal gaven de Amsterdammers al om en nabij de 65 miljoen euro uit deze transferzomer.