Dilrosun staande gehouden in Rotterdam: 'Uiteindelijk uiteraard niets aan de hand'

Dilrosun staande gehouden in Rotterdam: 'Uiteindelijk uiteraard niets aan de hand'

18-07-2022 09:19
228

Javairô Dilrosun staat bij Feyenoord op 24-jarige leeftijd voor zijn debuut in de Eredivisie, na avonturen bij Manchester City, Hertha BSC en Girondins de Bordeaux. De aanvaller kijkt uit naar de samenwerking met trainer Arne Slot.

Dilrosun heeft contact gehad met Slot en won ook informatie in bij spelers die met hem gewerkt hadden. "Zij zeggen allemaal dat hij een heel goede trainer is, die goed uitlegt wat hij van je wil zien en heel erg van aanvallend voetbal houdt. Ik denk dat aanvallend voetbal heel belangrijk voor me is na mijn jaren bij Bordeaux en Hertha BSC", vertelt hij aan De Telegraaf.

De buitenspeler moest met beide clubs namelijk tegen degradatie vechten en maakte in Bordeaux zelden de negentig minuten vol. "Het is belangrijk voor me dat ik goed en veel speel en beslissend ben in de laatste fase", aldus de enkelvoudig international, die al bijna vier jaar lang wacht op een volgende uitnodiging bij de nationale ploeg. "Oranje zal altijd in mijn achterhoofd zitten, maar het is niet per se waarom ik deze stap heb gemaakt."

De geboren Amsterdammer is komend seizoen in Rotterdam te bewonderen en komt met een opmerkelijk verhaal op de proppen. "Twee dagen terug ben ik voor het eerst in Nederland aangehouden! Ik reed in de auto van de club en moest even stoppen. Dat had ik nog nooit meegemaakt. M'n kenteken en rijbewijs werden even gecheckt en uiteindelijk was er natuurlijk niets aan de hand. We hebben elkaar een fijne dag gewenst."