AZ in Conference League mogelijk tegen Schotten, Twente naar Luxemburg of Servië

AZ in Conference League mogelijk tegen Schotten, Twente naar Luxemburg of Servië

18-07-2022 14:24 Laatste update: 15:20
49

De route van FC Twente en AZ richting het hoofdtoernooi van de Conference League is een stukje duidelijker geworden. De Enschedeërs treffen in de voorronde een Luxemburgse of Servische tegenstander, de ploeg uit Alkmaar gaat bij winst op Tuzla City naar Dundee United.

De UEFA lootte maandag vanaf 14.00 uur zes groepen, die op volgorde werden afgewerkt. In Groep 3 zat AZ, net als het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel, terwijl Twente in Groep 5 aan bod kwam.

AZ begint in de tweede voorronde van de Conference League. Donderdag wacht de eerste ontmoeting met Tuzla City; een week later is de return in Bosnië en Herzegovina. Als AZ erin slaagt om Tuzla City van zich af te schudden, komt het Dundee United tegen in de derde voorronde. Eerst uit, daarna thuis.

Twente maakt na acht jaar zijn rentree op het Europese podium en neemt het op tegen de winnaar van Racing FC Union-Cuckaricki. Die clubs komen uit respectievelijk Luxemburg en Servië. De Enschedeërs spelen eerst een thuiswedstrijd op 4 augustus, een week later (11 augustus) staat de return gepland.

Van Bommel treft Seinäjoki (Finland) of Lillestrøm (Noorwegen) met Antwerp, als de Belgische ploeg deze en volgende week afrekent met FC Drita.