Leven na Lewandowski: Nagelsmann bespreekt opties bij Bayern München

Leven na Lewandowski: Nagelsmann bespreekt opties bij Bayern München

19 juli - 17:10
31

Julian Nagelsmann maakt zich niet bijzonder druk over de opvolging van Robert Lewandowski, zo vertelt de trainer van Bayern München in een interview met BR24. De Poolse spits trok deze zomer na acht jaar de deur achter zich dicht bij der Rekordmeister en tekende een contract bij FC Barcelona. Nagelsmann ziet genoeg kansen binnen de eigen selectie om Lewandowski te vervangen.

"Lewandowski heeft acht geweldige jaren gehad bij Bayern München en het wordt een enorme uitdaging om hem te vervangen", zegt de trainer in een interview met de Duitse nieuwszender BR24. "Maar ik maak me daar op dit moment niet druk om. We hebben voorin een hoop goede spelers rondlopen, waardoor ik nog steeds een hoop keuze heb. Wij hebben de spelers om een goed Bayern München te bouwen zonder een spits die in zijn eentje veertig doelpunten maakt."

Voor Nagelsmann is Sadio Mané ook een optie voor de centrale positie in de aanval. "Met Mané hebben we een speler aangetrokken die afgelopen seizoen bij Liverpool ook al veel als spits speelde. Hij is natuurlijk wel een heel ander type dan Lewandowski, want Mané is geen klassieke centrumspits." Naast de Senegalees, sloeg Bayern nog een belangrijke slag op aanvallend gebied. Serge Gnabry tekende zaterdag een nieuw contract bij de club waar hij sinds 2017 onder contract staat.

Naast Gnabry en Mané beschikt Bayern ook nog over Joshua Zirkzee. De Nederlandse spits speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Anderlecht, waar hij achttien keer scoorde in 47 wedstrijden. De vraagprijs voor Zirkzee lag echter zo hoog dat de Belgen niet overgingen tot koop. De Nederlander sluit daardoor aan bij de voorbereiding van Bayern München op het nieuwe seizoen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie