Jonkies van Van Nistelrooij wijzen PSV de weg in Lichtstadderby

Jonkies van Van Nistelrooij wijzen PSV de weg in Lichtstadderby

19-07-2022 21:56
125

PSV heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. Voor eigen publiek won het de Lichtstadderby tegen FC Eindhoven: 4-0. Het waren de jonkies die het deden voor PSV.

PSV wint een prijs, maar geen serieuze en dat bleek ook wel uit de opstelling. Trainer Ruud van Nistelrooij koos ten opzichte van het duel met Villarreal voor maar liefst tien andere namen en stelde vooral talenten op. 

Wedden

Meer odds

De jongere spelers hadden het uitstekend voor elkaar in het Philips Stadion. PSV kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong door Yorbe Vertessen, nadat Richard Ledezma hem subliem wegstuurde. Het afronden was een koud kunstje: 1-0. De wedstrijd was na een half uur al zo goed als binnen voor PSV. Via Ismael Saibari (assist van Johan Bakayoko) en Marco van Ginkel (strafschop) stond het na 32 minuten al 3-0. Eindhoven kwam er amper aan te pas.

Ruim tien minuten na de 4-0 van Saibari wisselde Van Nistelrooij maar liefst tien keer en werd een groot gedeelte van de A-kern ingebracht. Vlak voor tijd werd het door Jeremy Antonisse nog 5-0.

PSV speelt aanstaande zaterdag nog tegen Real Betis en treft een week later Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.