Van Nistelrooij: 'PSV gaat zowel tegen Ajax als AS Monaco maximaal'

Van Nistelrooij: 'PSV gaat zowel tegen Ajax als AS Monaco maximaal'

23-07-2022 21:28
202

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is niet van plan om op halve kracht aan te treden tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Drie dagen na de clash in Amsterdam spelen de Eindhovenaren al tegen AS Monaco in de voorronde van de Champions League.

"Wij benaderen elke wedstrijd maximaal. Natuurlijk kijken we ook naar de wedstrijden die erna komen, maar we weten ook hoe serieus die wedstrijd is voor ons, zeer serieus", zegt Van Nistelrooij voor de camera van ESPN over het Johan Cruijff Schaal-duel met de rivaal. 

Met wie PSV gaat starten tegen Ajax is desondanks nog even afwachten. Van Nistelrooij zal de komende dagen zijn opties bekijken. "We gaan alles op een hoop gooien en kijken hoe iedereen uit deze wedstrijd (tegen Real Betis) is gekomen. We kijken naar de jongens die eventueel nog kunnen aanhaken. En dan plannen we de komende weken richting Ajax, AS Monaco, de competitiestart tegen FC Emmen en de terugwedstijd tegen Monaco. Het zijn vier wedstrijden die we kunnen plannen met de fitheid van de spelers en de manier van spelen ten opzichte van de tegenstanders. Maar we gaan elke wedstrijd maximaal."

Van Nistelrooij denkt dat PSV vertrouwen tankt door de zege op Betis (2-1). "Winnen is het belangrijkste. Dat is het beste voor iedereen. Als je de laatste wedstrijd van de oefencampagne zo kan afsluiten voor het echte werk begint, dan is het heerlijk om te winnen. En iedereen is fit geëindigd. Dat was het belangrijkste."