Miedema kapot na Oranje-uitschakeling: 'Ik heb me heel slecht gevoeld'

Miedema kapot na Oranje-uitschakeling: 'Ik heb me heel slecht gevoeld'

24-07-2022 07:56
66

Vivianne Miedema keerde na een coronabesmetting terug bij de Oranje Leeuwinnen, maar ze kon uitschakeling tegen Frankrijk in de kwartfinale van het EK niet voorkomen. De topspits zit er na afloop flink doorheen.

"Ik ben gewoon leeg. Ik wil naar huis. Het is zonde. Ik denk dat we bij vlagen gewoon echt, vooral goed hebben verdedigd. Het is jammer dat er niet een momentje kwam, maar ik ben trots op het team", zegt een aangeslagen Miedema tegen De Telegraaf. "Mijn hele toernooi was gewoon kut. Ik kan er niet omheen, ik kan het niet anders zeggen."

Miedema miste de EK-duels met Portugal en Zweden en trainde sinds woensdag slechts drie keer met de groep. "Ik weet niet hoe ik vandaag 120 minuten op het veld heb gestaan", stelt ze. "Ik heb me heel slecht gevoeld. Anders had ik sowieso niet gaan testen en had ik ook wel eerder terug geweest. Ik heb vandaag alles proberen te geven. Voetballend was het misschien niet top, maar volgens mij mag ik heel trots zijn dat ik in ieder geval wat aan het team heb kunnen geven."

Ook bij bondscoach Mark Parsons overheerst trots. "We waren niet goed genoeg", reageert hij bij de NOS. "We waren onszelf niet in de eerste helft. De tweede helft was beter. Ik ben trots op hoe het team toen heeft gespeeld."