'Frenkie de Jong ziet United niet zitten, Barça moet loyaliteitsbonus betalen'

'Frenkie de Jong ziet United niet zitten, Barça moet loyaliteitsbonus betalen'

26-07-2022 15:56 Laatste update: 16:18
208

Frenkie de Jong is absoluut niet happig op een transfer naar Manchester United, zo weet The Athletic. Volgens het doorgaans goed ingevoerde medium is ook de aanwezigheid van Erik ten Hag geen doorslaggevende factor.

Sterker nog, The Athletic - dat zich beroept op meerdere ingewijden - weet dat de 25-jarige middenvelder bij Ajax 'niet in het bijzonder een speciale band had met Ten Hag'. Voor de Oranje-international weegt het vooral zwaar dat Manchester United komend seizoen in de Europa League speelt. Het is nog maar de vraag of The Mancunians spoedig terugkeren in de Champions League, wat ook voor Cristiano Ronaldo al reden was om een transferwens in te dienen.

Voor United is de houding van De Jong een tegenvaller. Na een ontmoeting met het bestuur van FC Barcelona medio juli was er veel vertrouwen in een deal ter waarde van 75 miljoen euro, plus tien miljoen aan bonussen. Ondanks de herhaaldelijke uitspraken van preses Joan Laporta, is het immers duidelijk dat de Catalanen de ex-Ajacied willen verkopen. 'De United-leiding was er op dat moment zeker van dat ze beet hadden', concludeert The Athletic.

Dat De Jong de boot afhoudt, brengt onder meer Xavi in een spagaat. Tijdens de voorbereiding moet de Barça-coach duidelijk maken dat hij werkt aan een middenveld zonder de Nederlander, maar hij liet hem wel invallen als verdediger en vertelde dat De Jong nog altijd 'fundamenteel' is voor Barcelona.

Loyaliteitsbonus
Voor de Catalanen zou een transfer van De Jong een opsteker zijn, want spelers als Robert Lewandowski en Raphinha zijn nog niet ingeschreven voor La Liga. Bovendien heeft De Jong veel geld te goed. Hij leverde veel salaris in tijdens de coronacrisis en moet vanaf nu minimaal achttien miljoen euro per seizoen ontvangen, nog zonder bonussen. Saillaint genoeg heeft hij ook recht op een 'loyaliteitsbonus' van 15,88 miljoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie