Update: 'Pogba hoeft niet onder het mes, WK is niet langer in gevaar'

Update: 'Pogba hoeft niet onder het mes, WK is niet langer in gevaar'

28 juli - 06:49 Laatste update: 28 juli - 06:49
33

Het ziet er voor Paul Pogba slechter uit dan gedacht. Waar de Fransman eerst twee maanden aan de kant leek te staan, blijkt hij nu een stuk langer nodig te hebben om te herstellen van zijn knieblessure. Zelfs het WK komt in gevaar.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Pogba is tijdens de trip met Juventus naar de Verenigde Staten geblesseerd geraakt aan zijn knie. Hij zou op twee manieren behandeld kunnen worden, maar één behandelmethode kost hem zo goed als zeker het WK. De ander is een soort shocktherapy, waardoor hij alsnog zou kunnen spelen. 

Pogba zou een deel van zijn meniscus operatief kunnen laten verwijderen, maar die methode wordt eerder geschikt geacht voor jongere spelers omdat het de mobiliteit van de knie zou kunnen beïnvloeden. Pogba is 29 jaar. Mocht hij daarvoor kiezen, dan bedraagt de herstelperiode veertig tot zestig dagen. 

Een andere optie is om de laesie te hechten, maar dat kost Pogba vier tot vijf maanden en dus zou hij pas in 2023 terug zijn. Het WK gaat dan aan hem voorbij. Pogba gaat binnenkort met de Franse medische staf om tafel om te bepalen wat voor hem het beste is.

Update: Paul Pogba hoeft toch niet onder het mes voor zijn knieblessure, meldt La Gazzetta dello Sport. Daardoor is de Franse middenvelder veel eerder terug dan verwacht. Juventus kan mogelijk over vijf weken alweer over hem beschikken. Ook het WK met Les Bleus is niet langer in gevaar voor Pogba, die deze zomer transfervrij overkwam van Manchester United.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast