Liverpool deelt eerste tik uit en verslaat Manchester City in Supercup

30-07-2022 19:58 Laatste update: 20:03
42

Liverpool heeft de eerste krachtmeting met Manchester City dit seizoen gewonnen. The Reds trokken aan het langste eind in de strijd om de Community Shield na een late strafschop voor Mohamed Salah: 3-1.

Bij Liverpool begon topaankoop Darwin Núñez nog op de bank, maar Erling Haaland verscheen wel aan de aftrap namens Manchester City. De ploeg van manager Jürgen Klopp begon sterk in het King Power Stadium van Leicester en brak na twintig minuten de ban. Nathan Aké vertolkte daarbij een ongelukkige hoofdrol. De Oranje-international veranderde een schot van Trent Alexander-Arnold van richting.

Manchester City moest in de achtervolging en kreeg twee kansen via Haaland, die eerst op de vuisten van Adrían schoot en vervolgens niet goed anticipeerde op een voorzet door niet te koppen maar met links te willen afronden. De Noor kwam verder overigens betrekkelijk weinig in het stuk voor tegenover het duo Virgil van Dijk en Joël Matip. Hoewel de formatie van Pep Guardiola desondanks wat beter in de wedstrijd kwam, leverde dat voor rust geen gelijkmaker op.

In de tweede helft was Riyad Mahrez al snel dichtbij. De buitenspeler speelde Robertson uit, maar vond Adrían op zijn weg. Het was uiteindelijk een andere aanwinst van City die voor de 1-1 tekende. Adrían had de bal niet klem en invaller Julian Álvarez was er als de kippen bij: 1-1. De VAR had wel even de tijd nodig om te kijken of Phil Foden buitenspel stond na de pass van De Bruyne, maar het doelpunt bleek geldig te zijn.

Het antwoord van Liverpool volgde echter snel. Núñez kopte op de hand van Ruben Días, waardoor de bal op de stip ging. Dat buitenkansje werd benut door Salah. In blessuretijd zorgde Núñez zelf voor de kers op de taart na een fraaie aanval. Ook Haaland kreeg nog een enorme kans om zijn eerste doelpunt voor City te maken, maar hij raakte de lat.