Van Nistelrooij kent gevaren van Monaco: 'Moeten daar rekening mee houden'

Van Nistelrooij kent gevaren van Monaco: 'Moeten daar rekening mee houden'

1 augustus - 20:01
106

Ruud van Nistelrooij stelt dat PSV dinsdagavond een 'topteam' in de derde voorronde van de Champions League treft. De Eindhovenaren nemen het op tegen AS Monaco, waardoor PSV op een andere manier zal moeten spelen dan tegen Ajax.

Monaco vormt de eerste horde richting de Champions League-groepsfase voor PSV. Van Nistelrooij is op zijn hoede voor de opponent. "Ze zijn uitgebalanceerd, hebben op een haar na directe plaatsing voor de Champions League gemist", zegt de coach op de persconferentie, waar hij geciteerd wordt door Voetbal International. "Dan krijg je een topteam tegenover je en weet je dat wij op ons allerbest moeten zijn om een goed resultaat te halen."

Door de overwinning op Ajax van enkele dagen geleden is PSV met een goed gevoel afgereisd naar het Stade Louis II. "Het vertrouwen in een team groeit na zo'n wedstrijd en dat neem je mee, maar we spelen tegen een ander team met ander kwaliteiten. Daar moeten we op inspelen", stelt Van Nistelrooij.

"Monaco heeft kwaliteiten voorin, dan leg je accenten ten opzichte van de twee spitsen. Wie ze ook opstellen. Daar moeten we rekening mee houden, ook met het systeem waarin ze spelen." Het treffen tussen Monaco en PSV gaat dinsdagavond om 20.00 uur van start. Een week later staat de return in Eindhoven op de rol.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.