FC Groningen wijst bod van 10 miljoen af: 'Willen Jorgen graag houden'

FC Groningen wijst bod van 10 miljoen af: 'Willen Jorgen graag houden'

3 augustus - 19:28
134

FC Groningen heeft een miljoenenbod van Middlesbrough op Jorgen Strand Larsen afgewezen. De club wil door met de Noorse spits en hoopt zijn contract zelfs op te waarderen, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Naar verluidt bedraagt het bod van Middlesbrough rond de tien miljoen euro, maar Fledderus wil Strand Larsen helemaal niet laten gaan. "Laten we vooropstellen dat we allemaal enorm trots zijn op de ontwikkeling van Jorgen. Ik kan me nog goed herinneren dat we hem twee jaren geleden zagen voetballen in Noorwegen, een spits met hele goede voorwaarden: hij heeft lengte, snelheid en een goede basistechniek. Hij scoorde nog niet veel, maar wij zagen er veel potentie in", vertelt Fledderus tegenover het clubkanaal.

"Hij staat voor wat wij graag willen. De afgelopen drie jaar hebben we veel geld verdiend op de transfermarkt, maar we willen presteren en Jorgen eigenlijk graag houden. We hebben ook met hem gezeten en gezegd: er is een kans dat clubs zich melden voor je. We hadden een open gesprek over hoe we er samen mee om zouden gaan. We hebben gezegd: we willen je houden en alleen verkopen voor de absolute hoofdprijs. Zodat we geen ruzie krijgen bij ieder bod dat er binnenkomt", vervolgt Fledderus.

"Voor dit bedrag kan hij gaan met dit doorverkooppercentage. Komt dat niet op tafel, dan is het van de baan. Dat gold tot en met de laatste oefenwedstrijd tegen Osasuna. Ook dat was duidelijk voor Jorgen en zijn zaakwaarnemer. Die afspraak is nu van tafel en nu proberen we er alles aan te doen om Jorgen binnenboord te houden. Bologna heeft twee keer geboden, net als Middlesbrough, dat een stuk meer bood dan Bologna. Hij ziet zo'n stap zitten, maar snapt de club ook. Wij willen met Jorgen in gesprek over een opwaardering van zijn contract. Dat is de status op dit moment. Hoe het gaat lopen, weet niemand, maar wij gaan er alles aan doen om hem met een goed gevoel binnenboord te houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.