Malen leeft op bij Dortmund en hoort boodschap: 'Duidelijk geweldige speler'

Malen leeft op bij Dortmund en hoort boodschap: 'Duidelijk geweldige speler'

4 augustus - 18:34
31

Donyell Malen maakt een goede indruk bij Borussia Dortmund. Trainer Edin Terzic is lovend over de 23-jarige aanvaller, maar hij heeft ook een duidelijke boodschap.

Dortmund betaalde een jaar geleden dertig miljoen euro voor Malen, die slechts bij vlagen kon laten zien waarom hij was gehaald. Deze voorbereiding komt de negentienvoudig Oranje-international beduidend beter voor de dag. 

"Het is duidelijk dat hij een geweldige speler is", wordt Terzic geciteerd door Ruhr Nachrichten, in aanloop naar het Bundeslig-duel met Bayer Leverkusen van zaterdag. "We verwachten dat hij het seizoen ingaat met deze mate van fitheid en professionaliteit. Het is nu zaak om consequent op dit niveau te presteren. Hij werkt er heel hard voor op de training. In de afgelopen weken maakt hij een erg stabiele indruk."

Malen maakte vorige week nog indruk in het bekerduel met 1860 München. Kicker schreef dat je bijna medelijden zou krijgen met zijn directe tegenstander Christopher Lannert. De ex-PSV'er was niet te stoppen in een rol vanaf de linkerkant. Dat zag ook sportief directeur Sebastian Kehl. "Hij heeft echt een stap gezet in de voorbereiding. Hij oogt frisser en positiever. Het zelfvertrouwen druipt van zijn acties af."

Voor Dortmund komt de opleving van Malen op een goed moment. De Duitse topclub kan voorlopig niet beschikken over Sébastien Haller, die werd aangetrokken als vervanger van Erling Haaland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie