LIVE-discussie: Pasveer en Schuurs bij Ajax, Yilmaz en Córdoba starten op de bank

LIVE-discussie: Pasveer en Schuurs bij Ajax, Yilmaz en Córdoba starten op de bank

6 augustus - 15:50 Laatste update: 16:07
261

De opstellingen voor het duel tussen Ajax en Fortuna Sittard zijn bekend. Aan de kant van Ajax heeft trainer Alfred Schreuder de nodige wijzigingen doorgevoerd in de verdediging. Bij Fortuna beginnen twee grote aankopen vanaf de bank aan het onderonsje. 

Alfred Schreuder zag Edson Álvarez en Calvin Bassey wegvallen door schorsingen in het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal. De oefenmeester heeft besloten Perr Schuurs, die ooit nog bij Fortuna speelde, in het centrum op te stellen. Daley Blind schuift door naar het middenveld om de geschorste Álvarez te vervangen. Devyne Rensch maakte een onzekere indruk tegen PSV, maar blijft op de rechtsbackpositie spelen. Op de linksbackpositie is Owen Wijndal te vinden, terwijl Jurriën Timber met Schuurs de verdediging completeert. 

Brian Brobbey begint op de bank bij de Amsterdammers en het is Dusan Tadic die de spitspositie op zich neemt. Kenneth Taylor staat met Blind en Steven Berghuis op het middenveld, terwijl de flanken worden bezet door recordaankoop Steven Bergwijn en Antony. 

Fortuna Sittard haalde deze transferperiode maar liefst tien nieuwe spelers en zag onder meer Zian Flemming naar de Championship vertrekken. Naast Burak Yilmaz werd ook Rodrigo Guth gehaald en laatstgenoemde maakt zijn debuut voor de club. Ook Dogan Erdogan, de nieuwe aanwinst die op het middenveld speelt, maakt zijn debuut voor de nummer vijftien van het afgelopen seizoen. Zowel Yilmaz als aankoop Iñigo Córdoba beginnen vanaf de bank. Fortuna en Ajax trappen om 16.30 uur af. 

De opstellingen:

Ajax: Pasveer Rensch, Timber, Schuurs, Wijndal Blind, Taylor, Berghuis, Bergwijn, Antony, Tadic

Fortuna Sittard: Van Osch, Cox, Duarte, Seuntjens, Gladon, Guth, Ferati, Erdogan, Tirpan, Siovas, Noslin

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast