Ultee geeft leugentje over Yilmaz toe: 'Soms moet je niet alles vertellen'

Ultee geeft leugentje over Yilmaz toe: 'Soms moet je niet alles vertellen'

6 augustus - 19:49
38

Fortuna Sittard leed zaterdag zijn eerste nederlaag van het seizoen, maar toch is Sjors Ultee trots. De trainer van de Limburgers zag dat zijn ploeg erg volwassen voor de dag kwam tegen Ajax, terwijl de goal van Burak Yilmaz voor vreugde zorgde in het stadion.

Ultee ziet dat zijn ploeg dit seizoen een stuk stabieler is dan voorheen. "Dat is het grootste verschil met de vorige jaren. Toen verloren we altijd met een kansloze 5-0 of 5-1 van Ajax", zegt de coach bij ESPN. "Het verschil is heel groot met vandaag, terwijl je de eerste wedstrijd van het seizoen speelt. Of ik trots ben? Ja, zeker. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar elk punt zou een bonuspunt zijn in deze wedstrijd. Je moet alsnog vol voor de winst gaan en dat hebben we gedaan. We speelden echt als mannen, daar ben ik trots op."

Vooraf zei Ultee dat Yilmaz maximaal een kwartier in actie kon komen. Toch kwam de ervaren spits in de 66ste minuut al binnen de lijnen. "We wisten zelf al wel dat dit kon, maar soms moet je naar buiten toe niet alles vertellen wat er kan gebeuren", lacht Ultee. "Volgens mij zaten ze er wel op te wachten in het stadion."

"Het is een geweldige speler die geweldig veel ervaring met zich mee brengt", gaat Ultee verder over Yilmaz. "We krijgen er veel vragen over, maar het is vooral een hele leuke jongen in de groep. Met zijn goal laat hij natuurlijk wel zien hoeveel kwaliteit hij nog heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s